»   »  De gezichten achter TTB | Remco van Gurp

De gezichten achter TTB | Remco van Gurp

De gezichten achter TTB | Remco van Gurp

'De afwisseling en de onderlinge sfeer is het mooist'

Elke dag gaat hij met plezier naar zijn werk. Dat komt mede door zijn leuke collega’s én de afwisseling. Maak kennis met de 25-jarige Remco van Gurp die nu sinds twee jaar bij TTB als elektromonteur werkzaam is.

Wanneer we Remco spreken is hij net bezig de laatste hand te leggen aan een pelletinstallatie in kasteel Weijenburg in Echteld. “We werken aan veel mooie projecten. Nieuwbouwwoningen doen we niet veel, utiliteitsbouw en grotere installaties juist des te meer. In het kasteel waar ik nu ben ken ik inmiddels elk hoekje en gaatje. Dat maakt het werk bij TTB natuurlijk wel bijzonder. Net als het klantcontact. Ik ben leidinggevend elektromonteur, dat betekent dat je soms ook met de klant moet overleggen. Als er bijvoorbeeld op een locatie bruiloften of partijen zijn, kunnen we niet altijd zomaar ons werk uitvoeren. Dat gebeurt altijd in overleg met de klant. Dat schakelen, dat vind ik mooi.”

Onderling contact

Remco volgde de opleiding 1e monteur elektrotechniek op het ROC voordat hij zeven jaar bij een andere installateur werkte. Van de overstap naar TTB heeft hij geen moment spijt gehad. “Ik vind het prettig om bij een kleinschalig bedrijf te werken. Je kent iedereen, dat vind ik fijn. Het contact met de collega’s onderling is bij TTB heel prettig. Al kan het zijn dat je de ene keer alleen aan een project werkt en de andere keer samen met je collega’s. Dat ligt er ook maar net aan wat je zelf fijn vindt.”

De kick van complexe installaties

Wanneer Remco gevraagd wordt naar het allerleukste aspect van zijn werk als elektromonteur hoeft hij niet lang na te denken. “Complexe installaties waarbij ook een stukje regeltechniek komt kijken vind ik een uitdaging. Als het dan allemaal functioneert zoals bedacht, dan geeft dat wel een kick. Maar ook het installeren van duurzame installaties zijn mooie dingen om te doen.”

Kennis verbreden

Om zijn kennis op peil te houden volgt Remco regelmatig cursussen. “Zo volgde ik vorige week nog een cursus over het veilig omgaan met koolstofmonoxide en heb ik ook de cursus meet- en regeltechniek gevolgd. De meeste cursussen worden gegeven door bedrijfseigenaren die heel wat ervaring hebben. Het is mooi om uit eerste hand kennis op te doen. Alles wat ik leer kan ik ook weer doorgeven aan leerlingen die stage komen lopen, want ook dat vind ik mooi om te doen. Je kennis blijven verbreden is belangrijk.”

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende baan, waarbij geen dag hetzelfde is en waar je op de meest bijzondere locaties komt? Dat kan! Bij TTB zijn we op zoek naar diverse vakmensen die ons team komen versterken. Of je nu al ervaring hebt of niet, we komen graag met je in contact. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

Terug naar overzicht