»   »  Kasteel Biljoen

Kasteel Biljoen

Kasteel Biljoen

Tijdens de grote renovatie van het kasteel Biljoen hebben wij de loodgieterswerkzaamheden verzorgd. In het kasteel zijn 6 badkamers gerealiseerd en is de verwarming aangepast. De badkamers zijn hierbij voorzien van wandverwarming. De werkzaamheden zijn uiteraard uitgevoerd met respect voor de het monumentale karakter van het gebouw. Monumentale panden beoordelen wij met kennis en kunde van ''Innovatief en Energiebesparend Restaureren''. Hiervoor hebben wij onze mensen opgeleid bij het Geldersch Restauratie Centrum en in samenwerking met de monumentenwacht.

Opmerkelijke uitdaging was het werkbaar maken van een comfort uit de 16e eeuw. Deze was in zijn geheel vergaan, alleen het porselein was nog in tact. Hiervoor hebben wij op maat een oplossing gemaakt, met een RVS aansluiting van het porselein naar een vacuüm toilet. De bediening hebben wij aangepast zodat deze ook weer met de authentieke bediening is gekoppeld.

Voor het Koetshuis hebben wij de biomassa installatie verzorgt. Deze ketel van 70 kW hebben wij in gedeelten naar de kelder gebracht en daar weer opgebouwd. Ten behoeve van de pelletopslag is er een opslagbunker gerealiseerd in de schuur op de binnenplaats. Deze ketel verzorgd de verwarming voor het gehele koetshuis waarin ook een zwembad in is opgenomen.