Ga naar de inhoud
Blog

De gezichten achter | Auke Brekelmans

28 mei 2024
De gezichten achter | Auke Brekelmans

Geboren en getogen in een familie van vakmensen, leek het voorbestemd dat Auke zich bij TTB, het familiebedrijf, zou voegen. Al generaties lang staat TTB synoniem voor vakmanschap en passie in de installatiewereld. Toch koos Auke er na zijn opleiding voor om eerst elders ervaring op te doen.

Ervaring opdoen

Eerst werkte Auke bij een ander installatiebedrijf, maar al snel besloot hij om bij TTB aan de slag te gaan. “Ik wilde bewust niet meteen bij in het familiebedrijf stappen”, legt hij uit. “Eerst wilde ik ervaring opdoen ergens anders.”

Die ervaring heeft hij inmiddels ruimschoots opgedaan. Niet alleen bij een ander bedrijf, maar ook wat betreft studie. Na zijn opleiding tot installatiemonteur en serviceonderhoud, volgde hij diverse cursussen via TTB, waaronder trainingen op het gebied van dakwerk, loodwerk en CO-certificering.

Afwisselende dagen

Auke’s dagen zijn dan zeer afwisselend. “De ene dag ben ik bezig met dakgoten, de andere dag met een airco of warmtepomp”, vertelt hij. “En soms ben ik wekenlang op pad voor hetzelfde project omdat dat om een grotere klus gaat. Zo ben ik momenteel bezig voor een project van het Geldersch Landschap, waar ik meehelp aan de renovatie van meerdere kleinschalige boerderijen.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij de creativiteit en oplossingsgerichtheid die het vereist. “Je krijgt geen tekening mee, je moet zelf bedenken hoe je het gaat aanpakken”, zegt hij. “En dat vind ik nou juist zo leuk.”

Familiebedrijf

Ook de fijne werksfeer bij TTB waardeert Auke enorm. “Met mijn vader en broer werken vind ik geen probleem”, zegt hij. “De onderlinge band is sterk en de communicatie is eerlijk.”

Enthousiast praat hij over zijn toekomstplannen. “Ik ga nog een opleiding volgen in de koeling”, vertelt hij. “En met het monumentale lood en zinkwerk wil ik ook nog meer doen. Maar eigenlijk vind ik alles leuk om te doen.” Eén ding is zeker: Auke heeft zijn passie gevonden in de installatiewereld. “Ik vind het leuk om met mijn handen te werken en mensen te helpen”, zegt hij. “En bij TTB kan ik dat elke dag doen.”

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een baan in de techniek? En werk je het liefst in een klein, hecht team? Dan is werken bij TTB misschien wel wat voor jou! We zijn altijd op zoek naar technisch talent, dus ontdek gauw onze vacatures.