Ga naar de inhoud

Duurzaam op de toekomst voorbereid

TTB is jouw partner in duurzame technieken. Wij hebben een passie voor techniek én voor duurzaamheid en het liefst combineren wij deze zaken dan ook. Tegenwoordig gaat dat gemakkelijk, want er zijn erg veel duurzame oplossingen op de markt. Met onze kennis en ervaringen weten wij welke nieuwe technieken omtrent duurzame energie we moeten toepassen om jouw project tot een bevredigend einde te brengen.

Waarom werken wij met duurzame technieken?

Er is vanuit verschillende hoeken steeds meer vraag naar duurzame energie. Zo vraagt de politiek er nadrukkelijk om. De Europese Unie wil het eerste klimaatneutrale continent ter wereld worden. De netto broeikasgasuitstoot moet bijvoorbeeld tegen 2030 met minstens 55 procent zijn verlaagd ten opzichte van de situatie in 1990.

Maar ook particulieren en bedrijven zien in dat men niet op dezelfde voet kan blijven doorgaan. Veel mensen willen af van fossiele brandstoffen en kijken actief naar alternatieven die duurzamer zijn en op deze manier de klimaatverandering niet negatief beïnvloeden.

TTB helpt graag met het beantwoorden van deze vraag naar duurzaamheid in de techniek. Dag in dag uit werken wij met oplossingen en technieken die bijdragen aan een schonere wereld. We werken hierbij niet met kant-en-klare oplossingen, maar gaan altijd op zoek naar een oplossing op maat.

Welke duurzame technieken passen we toe?

Welke niet kun je eigenlijk wel zeggen. We hebben veel ervaring met duurzame technieken en oplossingen als warmtepompen, PV-panelen (zonnepanelen) en biomassa-installaties. We doen ook steeds meer kennis en ervaring op met het koelen door middel van warmte. Hierbij verminderen we het elektriciteitsverbruik doordat we, via absorptiekoeling, koelen met behulp van een pellet kachel.

Ook hebben we al meerdere projecten opgeleverd met warmteterugwinning via de grond. Deze duurzame techniek maakt gebruik van het feit dat de bodem op ongeveer drie meter diepte een constante temperatuur heeft van 10 graden. Door hier lucht door buizen te laten stromen is er minder energie nodig om tot de gewenste temperatuur in huis of op kantoor te komen. Met een lage snelheid wordt deze lucht afgekoeld of opgewarmd, afhankelijk van het jaargetij.

Nieuws- en blogberichten

Alle gerelateerde nieuws- en blogberichten over duurzame technieken.

Meer informatie? Vraag het een specialist Rob Smeenk Projectleider en engineering werktuigbouwkunde 06 51 20 84 50 r.smeenk@ttb.nl

Certificeringen en partners van TTB: