Ga naar de inhoud

Duurzaam verwarmen

Denk je erover na om jouw bedrijfspand of woning op een duurzame manier te verwarmen? Dan is een warmtepomp mogelijk wat voor jou! Met een warmtepomp daalt je energierekening en bespaar je flink op de kosten. TTB is jouw partner in duurzame techniek. Onze ervaren installateurs kijken graag met je mee welke warmtepomp het beste past bij jouw situatie.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor een verwarming of warm tapwater. Onder de juiste condities kan het rendement van de warmtepomp oplopen tot maar liefst 600%. Dit betekent dat een warmtepomp met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan leveren.
Een warmtepomp wordt vooral toegepast om te verwarmen, maar de meeste typen kunnen ruimtes ook koelen. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het soort warmtepomp.

Onze installateurs adviseren jou graag bij de transitie naar een duurzame toekomst. Wij helpen je van het begin tot het eind: van het kiezen van de warmtepomp tot de installatie. Wij geven deskundig advies en wij ondersteunen jou van A tot Z bij het maken van de juiste keuze.

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder welke voordelen een warmtepomp biedt!

 

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is duurzaam

Met een warmtepomp verwarm je jouw pand op een heel duurzame manier. Als de elektriciteit uit de pomp duurzaam wordt opgewekt (denk bijvoorbeeld aan zonne-energie of windenergie), is de warmtepomp volledig CO2-neutraal. En doordat je je cv-ketel op gas niet of minder gebruikt, gaat je CO2-uitstoot omlaag.

Een warmtepomp bespaart kosten

Je stroomverbruik neemt toe, maar je gasverbruik neemt af. Hierdoor bespaar je meer aan gas dan dat je extra voor elektriciteit betaalt.

Een warmtepomp verhoogt de waarde van jouw pand

Een warmtepomp verbetert je energielabel met één of twee stappen. Dat is natuurlijk positief voor de waarde van jouw woning of bedrijfspand. Bovendien behoud je die waarde ook, omdat een warmtepomp een lange levensduur heeft.

 

 

 

Met een warmtepomp ontvang je subsidie

Je kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Zo wordt duurzaam verwarmen nog aantrekkelijker!

Een warmtepomp kan verwarmen én koelen

De meeste warmtepompen verkoelen je woning of bedrijfspand ook, mits het afgiftesysteem (radiatoren, vloerverwarming en dergelijke) hiervoor geschikt is. In de winter haalt de pomp energie uit de buitenlucht en staat die de warmte in het gebouw af. In de zomer gebeurt dit precies andersom en verkoelt de warmtepomp de ruimte. Een aparte airconditioning is dan niet meer nodig.

Een grote verbouwing is vaak niet nodig

Vaak denken mensen dat er een grote verbouwing nodig is als ze een warmtepomp kopen. Niets is minder waar! Een gasketel kan in veel gebouwen makkelijk vervangen worden door een lucht/water-warmtepomp. En met vloerverwarming in je pand is het bijna altijd mogelijk om een warmtepomp te plaatsen. In veel gevallen blijf je van de bestaande leidingen en vloerverwarming gebruikmaken. Wel is er vaak een F-gassen-certificaat nodig en moet er een geluidsberekening plaatsvinden voor de plaatsing van de buitenunit.

 

Meer informatie? Vraag het een specialist Rob Smeenk Projectleider en engineering werktuigbouwkunde 06 51 20 84 50 r.smeenk@ttb.nl

Certificeringen en partners van TTB: