Ga naar de inhoud

Verlaag je energierekening

Steeds meer bedrijven of particulieren kopen zonnepanelen. Dat is niet zo gek, want investeren in zonnepanelen loont. Je verlaagt je energierekening en reduceert de CO2-uitstoot. TTB is gespecialiseerd in duurzame techniek en zonnepanelen. Onze installateurs hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou te adviseren en kijken welke panelen het beste passen bij jouw situatie. Nieuwsgierig?  Op deze pagina vind je de belangrijkste voordelen.

Zonnepanelen: goed voor het milieu en kostenbesparend

Zonnepanelen zijn panelen die over zogenaamde zonnecellen beschikken. Deze zonnecellen vangen zonlicht op en vormen dit om tot bruikbare stroom. Kijk eens om je heen. De zon is er altijd, zelfs in de winter! Deze bron raakt nooit op, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen. Bovendien is de groene stroom die je met zonnepanelen opwekt schone energie, dus vrij van CO2.

Een heel belangrijk voordeel is natuurlijk dat je energie bespaart. Met zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit (deels) op. Door het gebruik van een accu (of beter gezegd: een Energie Opslag Systeem) kun je zonne-energie zelf opslaan voor een later moment. Bijvoorbeeld voor het opladen van je auto. Het merk SolarEdge biedt hiervoor goede oplossingen. Zo ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en dat verschil merk je flink in je portemonnee!

Slimme investering

Zonnepanelen hebben een hoog rendement

Zonnepanelen kopen is een slimme investering, zowel zakelijk of als particulier. De afgelopen jaren zijn zonnepanelen goedkoper én beter geworden. Daardoor is de terugverdientijd gemiddeld nog maar 7 jaar. Je profiteert bovendien van een gemiddeld financieel rendement van maar liefst 6%. Vergelijk dat maar eens met de gemiddelde rente die je tegenwoordig nog op een spaarrekening ontvangt. Investeren in zonnepanelen wordt hierdoor wel heel aantrekkelijk!

Zonnepanelen verhogen de waarde van jouw pand

Zonnepanelen verbeteren het energielabel. Dat is positief voor de waarde van jouw woning of bedrijfspand. Bovendien behoud je die waarde ook, want zonnepanelen hebben een lange levensduur.
Kantooreigenaren moeten in veel gevallen verduurzamen. Per 1 januari 2023 moeten namelijk alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Lees meer hierover.

 

Btw terugkrijgen en subsidie

Sinds 1 januari 2023 hoef je als particulier geen BTW meer de betalen over de aanschaf en aanleg van zonnepanelen.  Dat scheelt je bijna 21 procent aan kosten. Tel uit je winst! Heb je een bedrijf? Dan kom je in aanmerking voor de subsidieregels van de

Salderingsregeling zonnepanelen

Op zonnige dagen wekken de zonnepanelen meer stroom op dan je op dat moment verbruikt. Die energie kun je terugleveren aan het stroomnetwerk. De energieleverancier is wettelijk verplicht de zonnestroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. Dit noem je salderen. Zo profiteer je nog eens extra van je zonnepanelen!
Lees meer over salderen en de terugleververgoeding van zonnepanelen.

Meer informatie? Vraag het een specialist Jelle Brekelmans Projectleider en engineering elektrotechniek 06 49 96 56 93 j.brekelmans@ttb.nl

Certificeringen en partners van TTB: