Ga naar de inhoud

CO₂-neutraal én slim besparen

Wil je CO₂-neutraal stoken en besparen op je energierekening? Denk dan eens aan biomassaverwarming! Of je nu een groot kantoorpand wilt verwarmen, of kleine woning: TTB heeft voor iedere situatie de perfecte oplossing!

Wat is biomassa?

Biomassa is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor materiaal van dierlijke of plantaardige afkomst. Denk bijvoorbeeld aan GFT, mais, houtafval, mest, voedselresten, wol of plantaardige olie. Het kan worden gebruikt als grondstof of als energiebron (door verbranding, vergisting of vergassing).

TTB biedt een brede range Fröling biomassaverbrandingsketels aan. Die verwarmen op houtpellets, stukhout en snipperhout (hout-cv’s).

 

 

Neem contact op    Vrijblijvende afspraak maken

De voordelen van biomassa

Verwarmingssystemen met houtpellets, brandhout of houtsnippers zie je veel in Duitsland en Oostenrijk. In Nederland is het een nog relatief onbekende manier van verwarmen. Wij zien echter een groei in deze markt. Als klanten het systeem hebben zien draaien, laat het ze meestal niet los en kiezen zij uiteindelijk voor biomassaverwarming. En dat is niet zo gek, want er zitten behoorlijk wat voordelen aan deze manier van werken. We zetten de belangrijkste voor je op een rij!

Biomassa raakt niet op

Fossiele brandstoffen, zoals aardgas en aardolie, zijn over ongeveer vijftig jaar op. Hierdoor zijn ze duur en schaars. Biomassa daarentegen raakt nooit op. Je kunt bomen ieder moment planten en een paar jaar later al gebruiken als brandstof. Daarnaast is er altijd biomassa beschikbaar in de vorm van snoeihout en restafval uit de houtindustrie.

Biomassa bespaart op stookkosten

De gasprijzen rijzen de pan uit. Met biomassa bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Je houdt zelf de kosten in de hand en wordt niet jaarlijks geconfronteerd met de stijgende prijzen van je energieleverancier. Biomassa is goedkoper dan fossiele brandstoffen. De prijs van hout ligt veel lager en stijgt bovendien minder hard.

Met biomassa stook je CO₂-neutraal

Tijdens de verbranding van hout wordt er net zoveel CO₂ uitgestoten als een boom tijdens zijn groeiproces uit de atmosfeer opneemt. Hierdoor stook je CO₂-neutraal. Bovendien heb je bij deze manier van verwarmen geen gas meer nodig. Een gasmeter heb je dus niet meer nodig.

Biomassa is altijd beschikbaar

Bij wind- en zonne-energie ben je afhankelijk van het weer. Biomassa is daarentegen altijd beschikbaar.

Biomassa werkt eenvoudig

Bang dat biomassaverwarming ingewikkeld werkt? Nergens voor nodig! De installaties zijn ver doorontwikkeld en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Onze specialisten leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn en hoe dit werkt.

Meer informatie? Vraag het onze specialist Rob Smeenk Projectleider en engineering werktuigbouwkunde 06 51 20 84 50 r.smeenk@ttb.nl

Certificeringen en partners van TTB: