Ga naar de inhoud
Blog

De gezichten achter | Ben Jacobs

25 juni 2024
De gezichten achter | Ben Jacobs

Hij is er al zo lang als de bomen hoog zijn. Een rots in de branding, een baken van kennis en een onvermoeibare aanjager. Hij kent de klappen van de zweep, maar is nooit te beroerd om zijn handen vuil te maken.

We hebben het natuurlijk over Ben Jacobs! Ben is al 17,5 jaar een vertrouwd gezicht bij TTB. Hij begon op zijn 19e als leerling via het opleidingsbedrijf, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde. Na zijn opleiding stroomde hij door als monteur en groeide hij door naar zijn huidige functie als projectleider.

Flexibel en behulpzaam

Een enthousiaste werknemer die altijd klaarstaat om te helpen. “In mijn huidige functie als projectleider begeleid ik de projecten en ondersteun ik de jongens met kennis en advies. Ik zorg dat ze de materialen op tijd krijgen, maak afspraken met opdrachtgevers en houd de planning in de gaten.”

Al met al een duizendpoot die van aanpakken weet want, als hij niet op kantoor is dan is hij waarschijnlijk op locatie te vinden. “Als er een spoedgeval tussendoor komt, trek ik mijn monteurspak weer aan en help ik de jongens gewoon. Die afwisseling blijft leukt. En als het echt nodig is, spring ik graag bij. We hebben een jonge ploeg die graag alles wil leren, dus soms is wat extra begeleiding dan ook fijn.”

Een fijne werkomgeving

Ben heeft het enorm naar zijn zin bij TTB. “Ik sta iedere dag fluitend op en ga fluitend naar mijn werk”, zegt hij met een glimlach. “We hebben een leuke ploeg en het werken samen is heel fijn. Dat maakt het extra leuk om hier te werken.”

Leergierigheid die nooit stopt

Ben gaat van hot naar her. Soms vraag je je zelf af of hij meer dan 24 uur in een dag heeft zitten. Want op dit moment is hij naast zijn werk bezig met een studie tot hybride techniek docent. “Dit lijkt me gewoon weer een mooie uitdaging. En zodra ik mijn studie klaar heb, ga ik straks een avond in de drie weken voor de klas staan. Het is een mooie manier om mijn kennis en ervaring over te dragen aan de volgende generatie.”

Enthousiast over de toekomst

Met al 17,5 jaar in de pocket is Ben enthousiast over de toekomst van TTB. “We maken steeds complexere installaties, en dat is een mooie uitdaging. De energietransitie is een hot topic. Ik vind het leuk om me daarmee bezig te houden en met nieuwe technieken te werken. Als projectleider wil ik vooroplopen en de jongens inspireren.”

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een baan in de techniek? En werk je het liefst in een klein, hecht team? Dan is werken bij TTB misschien wel wat voor jou! We zijn altijd op zoek naar technisch talent, dus ontdek gauw onze vacatures.