Ga naar de inhoud
Blog

Noodverlichting? Wij helpen je uit de brand

9 november 2023
Noodverlichting? Wij helpen je uit de brand

Wanneer er een calamiteit ontstaat in een gebouw of overdekte ruimte moeten jouw bezoekers snel de ruimte kunnen verlaten. Noodverlichting is dan ook essentieel en kan levensreddend zijn. We hoeven je vast niet uit te leggen hoe belangrijk het is dat dit op orde is, maar waar moet je op letten bij het installeren van noodverlichting? Wij vertellen je meer.

Bij grote ruimtes waar 75 personen of meer terecht kunnen, ben je verplicht noodverlichting te hebben. Dat betekent verlichting die blijft branden, óók als de stroom uitvalt. Vanuit het bouwbesluit is dit – net als voor brandmeldinstallaties en ontruimingsplannen – verplicht, maar ook verzekeraars eisen dat je noodverlichting hebt.

Projecten

Bij TTB weten we hoe te handelen wanneer het gaat om het aanleggen van noodverlichting. Sterker nog, we legden de laatste jaren heel wat installaties aan. Zo hebben we bij zorginstelling Henri Dunantlaan bij de renovatie van 38 zorgappartementen direct het oude systeem van de noodverlichting vervangen voor een nieuwe variant van NSC. En ook bij het MFC in Apeldoorn hebben we volgens het bouwbesluit noodverlichting aangebracht, zowel in alle trappenhuizen als op alle verdiepingen.

Ga jij ook voor de meest optimale veiligheid? Wij helpen je graag. Neem gerust eens contact op met één van onze specialisten.