Ga naar de inhoud
Nieuws

BTW op zonnepanelen vervalt per 1 januari 2023

10 januari 2023
BTW op zonnepanelen vervalt per 1 januari 2023

Goed nieuws voor particulieren die overwegen zonnepanelen aan te schaffen. Sinds 1 januari 2023 hoef je geen BTW meer te betalen over de aanschaf en het installeren van de panelen. Dat scheelt je dus 21 procent aan kosten! Hoe dat zit? Je leest het hier.

Dat we tegenwoordig steeds vaker milieubewuste keuzes maken om onze woning of bedrijfspand te verwarmen en te voorzien van energie, dat hoeven we je vast niet uit te leggen. Net als dat de Overheid de aanschaf van duurzame middelen stimuleert. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook fijn voor je portemonnee. En dat geldt zeker voor de nieuwe regeling van de Overheid als we het hebben over de BTW op zonnepanelen.

Nultarief voor particulieren

Tot 1 januari 2023 betaalde je nog 21 procent BTW op de aanschaf en aanleg van zonnepanelen. Deze kosten kon je vervolgens bij de Belastingdienst terugvragen. Vanaf het begin van dit jaar hoeft dit dus niet meer. De verlaging naar het zogenoemde nultarief geldt alleen op zonnepanelen die worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur.

Subsidieregeling voor zakelijke gebruikers

Heb je een bedrijf? Dan kom je in aanmerking voor de subsidieregeling van Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Op de website van de RVO lees je er alles over. Al met al een hoop voordelen dus!

Wil jij jouw woning of kantoorpand ook verduurzamen? Bij TTB weten we hier alles over. Neem gerust eens contact op met één van onze specialisten en ontdek de voordelen.