Ga naar de inhoud
Nieuws

De gezichten achter | Edwin Wensink

9 mei 2023
De gezichten achter | Edwin Wensink

Als je Edwin Wensink nu aan het werk ziet had nooit gedacht dat zijn loopbaan op een heel ander vlak begon. Hij deed de sportopleiding, maar kwam er al gauw achter dat dit niet helemaal bij hem paste. Zijn hart ligt bij de techniek én hij is graag met zijn handen aan het werk. En laat hij nou deze ideale combinatie gevonden hebben in zijn werk als installateur bij TTB. Lees hier het verhaal van zij-instromer Edwin.

“De sportopleiding lag mij minder dan gedacht. Direct na de opleiding ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Ik heb eerst een tijdje van alles geprobeerd. Zo kon ik uitvinden wat ik echt leuk vond. Iets in de techniek sprak mij altijd al aan. Toch heb ik tijdens mijn middelbare schoolperiode daar weinig mee gedaan. In plaats van dat ik de technische kant op ging, koos ik voor meer theoretische vakken”, vertelt Edwin enthousiast.

Verrassende studiekeuzetest

Ondanks Edwins interesse in de techniek, gaf een studiekeuzetest de doorslag. “Daaruit kwam de richting van installatietechniek. Daar had ik nog niet eerder aan gedacht. Ondanks dat ik graag met mijn handen wilden werken in een technische richting.”

In de schoolbanken

Edwin besloot daarop een aantal dagen mee te lopen bij de opleiding tot installatiemonteur. “Na die paar dagen was ik om en meldde ik mij aan voor de opleiding. Na eerst tien weken op school te hebben gezeten en stage te hebben gelopen, ging het werken/leren-traject van start. Dat betekent één dag in de week naar school en de overige dagen aan het werk. Het stagebedrijf paste niet helemaal bij mij, daarom ben ik op zoek gegaan naar een ander bedrijf en dat werd TTB”, blikt Edwin terug.

Geen seconde spijt

En van de keuze voor TTB heeft Edwin geen seconde spijt. “Het allereerste gesprek was direct heel prettig. Het is een klein bedrijf waar iedereen elkaar kent. De sfeer sprak mij direct aan, zeker toen ik de collega’s ontmoette. Je staat er nooit alleen voor, iedereen helpt elkaar.”

Leren in de praktijk

Inmiddels werkt Edwin alweer 2,5 jaar bij TTB en is het einde van zijn opleiding in zicht. “De eindexamenopdracht heb ik al voltooid. Deze heb ik bij La Cocquerie in Arnhem gedaan. In deze industriële keuken plaatste ik twee nieuwe verdeelinrichtigen en zorgde ik voor nieuwe bekabeling naar de apparatuur. Ook begeleidde ik tijdens het project een andere leerjongen. Dat was onderdeel van de examenopdracht. Daar heb ik veel van geleerd, want het blijkt nog best lastig te zijn om twee mensen aan het werk te houden. Ik wil graag veel zelf doen, maar dat kan natuurlijk niet altijd”, vertelt Edwin lachend.

TTB: werkgever voor de toekomst

Zijn schooltijd is bijna ten einde, maar zijn tijd bij TTB stopt – wat Edwin betreft – zeker nog lang niet. “Ik zie mezelf bij TTB zeker nog een heel lange tijd blijven. De sfeer is heel leuk. Je krijgt de vrijheid om zelf veel te bedenken, terwijl er altijd iemand met je meekijkt. Daar leer je een hoop van. Daarnaast is er altijd ruimte voor het volgen van een cursus of training. In de toekomst hoop ik mij ook wat meer toe te leggen op brandmeld- en beveiligingsinstallaties.”

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een baan in de techniek? En werk je het liefst in een klein, hecht team? Dan is werken bij TTB misschien wel wat voor jou! We zijn altijd op zoek naar technisch talent, dus ontdek gauw onze vacatures