Ga naar de inhoud
Nieuws

De gezichten achter | Tycho Brinkerink

27 juli 2023
De gezichten achter | Tycho Brinkerink

Om te zorgen dat de bedrijfsprocessen en projecten vlekkeloos doorlopen, is het onder andere belangrijk om je financiën op orde te hebben. En laat onze administrateur Tycho nou net heel goed met cijfers om kunnen gaan. Wel zo handig!

Right place, right time

Tijdens zijn studie bedrijfsadministratie aan het Aventus in Deventer kwam Tycho bij TTB terecht. “Vier dagen in de week liep ik stage en ondersteunde ik de administratieve afdeling. Toen mijn stage in juni afliep, viel er bij TTB net iemand uit voor een wat langere periode. Dus toen hadden ze me gevraagd om te blijven. En nu twee jaar later zit ik er nog, met heel veel plezier!”

Veelzijdige baan

Bij een nieuwe baan heb je altijd even tijd nodig om je draai te vinden. Al helemaal wanneer het je eerste baan is. Alles wat je doet is nieuw. “Vanaf moment één kreeg ik veel vrijheid. Ik ben zelf een onderzoekend type dus uitzoeken hoe alles werkt, lag me erg goed. Daar ben ik ook – in combinatie met de kennis van collega’s –  veel wijzer van geworden.”

Samen met zijn collega´s bewaakt Tycho onder andere de financiële kant van TTB. “Mijn functie is erg afwisselend en dat is iets wat ik erg fijn vind. Het ene moment ben ik bezig met de inkoop- en verkoopfacturen en het andere moment ben ik bezig met het opstellen van de jaarrekening.”

Gezellige sfeer

Ondanks dat Tycho voornamelijk zelfstandig te werk gaat, vindt hij het samenwerken met collega’s ook leuk. “Ik ben voornamelijk veel zelf aan het uitzoeken, maar het contact met collega’s vind ik ook zeker belangrijk. Dat maakt het werk een stuk leuker. De sfeer binnen TTB is goed en ik kan goed met iedereen overweg.”

Blijven ontwikkelen

Binnen TTB waarderen we het erg wanneer er initiatief wordt getoond en medewerkers openstaan om zich verder te ontwikkelen. “Ik ga binnenkort een cursus moderne bedrijfsadministratie volgen. Hiermee verbreed ik mijn kennis op het gebied van bedrijfsadministratie en kom ik onder andere meer te weten over de belastingwetgeving. Ik heb er zin in en vind het fijn dat TTB die ruimte ook biedt. Ik ben namelijk nog lang niet uitgeleerd en kijk ernaar uit om vanuit verschillende hoeken mijn kennis en ervaring aan te vullen.”