Ga naar de inhoud
Nieuws

Energiemanagementsysteem: ga voor maximale inzet van jouw energieopbrengst

1 mei 2023
Energiemanagementsysteem: ga voor maximale inzet van jouw energieopbrengst

Nu de overheid de salderingsregeling dreigt af te schaffen, wordt het terugleveren van stroom aan het net minder voordelig. Om toch zo veel mogelijk te profiteren van jouw opgewekte stroom en verspilling daarvan tegen te gaan, is een energiemanagementsysteem de uitkomst. Meer weten? Je leest het hier!

Wat is een energiemanagementsyteem?

Een energiemanagementsysteem beheert en monitort het energieverbruik van jouw woning of bedrijfspand. Met dit systeem stuur je vervolgens eenvoudig de opgewekte energie. Het grootste voordeel daarvan is dat je de stroom die je over hebt niet teruglevert aan het net, maar gebruikt voor jouw apparatuur. Zo zet je jouw energieopbrengst maximaal in!

Een voorbeeld: wanneer de zon schijnt is de opbrengst van jouw zonnepanelen het grootst. Dat zijn vaak ook de momenten waarop de overgebleven energie wordt teruggeleverd aan het net. Het energiemanagementsysteem zorgt er in dit geval voor dat de overtollig opgewekte stroom automatisch en efficiënt wordt ingezet voor bijvoorbeeld het opwarmen van jouw boiler voor zowel CV als warm water.

Energiemanagementsysteem: de voordelen

Door slim om te gaan met overtollig opgewekte energie maak je optimaal gebruik van de opbrengst van jouw zonnepanelen. Je verhoogt het eigen verbruik van zonne-energie, verlaagt de energierekening en verzekert je van een hogere energieonafhankelijkheid. Genoeg voordelen dus!

Stroomopslag

Maar er is meer! Wist je dat tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt gemaakt van accu’s om opgewekte stroom op te slaan? Deze mogelijkheid van energieopslag is ook een interessante manier om het maximale uit jouw energieopbrengst te halen, zeker nu de salderingsregeling komt te vervallen.

Wil jij verspilling van jouw opgewekte stroom tegengaan en zo het maximale uit jouw energieopbrengst halen? Onze specialisten vertellen je graag meer over de opties en mogelijkheden!