Ga naar de inhoud
Nieuws

Huis Zypendaal klaar voor de toekomst

8 januari 2024
Huis Zypendaal klaar voor de toekomst

In de omgeving van Arnhem, omringt door het groen, ligt Huis Zypendaal. Een adembenemend mooie buitenplaats uit de 18e eeuw én het hoofdkantoor van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). Het GLK beheert en beschermt waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Ook het renoveren en verduurzamen van dit erfgoed hoort daarbij. Al jarenlang mogen wij dit voor ze verzorgen. We voerden al bij tal van monumentale panden werkzaamheden uit. Het hoofdkantoor mag daarbij niet ontbreken. Wat we daar deden, dat lees je hier!

Nu de energieprijzen onder een vergrootglas liggen, gaan we massaal op zoek naar alternatieven. Het Geldersch Landschap & Kasteelen was deze weg al eerder ingeslagen. Duurzaamheid en milieubewust omgaan met onze omgeving is een belangrijke pijler voor de organisatie. Het hoofdkantoor – gevestigd in Huis Zypendaal – wordt, net als het naastgelegen koetshuis, daarom ook onder handen genomen.

Slimme technieken

Zo zijn de radiatorkranen vervangen voor nieuwe hydraulisch instelbare radiatorkranen mét een slimme regeling. Hierdoor wordt het waterverbruik automatisch afgestemd op het vermogen van de radiator. Door deze slimme regeling zijn alle kantoren individueel regelbaar en wordt niet onnodig een ruimte verwarmt. En het mooiste? De regeling is ook op afstand te sturen en monitoren.

Bovendien hebben we de verwarmings- en ventilatieregeling bij Huis Zypendaal aangepast met behulp van een geavanceerd relais. Daarnaast hebben we energiezuinige installatiepompen geïnstalleerd, waardoor beide locaties volledig zijn gemoderniseerd en aangepast aan de nieuwste technologieën. Kijk maar: