Ga naar de inhoud
Nieuws

Huize Empe

25 november 2020
Huize Empe

Op dit moment zijn wij bezig met het renoveren van diverse zink en loodwerken op het dak van Monumentale Huize Empe. Huize Empe zoals wij hem nu kennen is gebouwd in de 17e eeuw, dit in opdracht van Thomas van Buerlo oud-burgemeester van Zutphen. In de jaren 80 van de vorige eeuw is het huis opgedeeld in 4 aparte wooneenheden.

Renovatie

TTB voert in opdracht gegeven door 2 eigenaren van de wooneenheden werkzaamheden uit. Wij vervangen hier een deel van de dakgoten en een deel van de loden hoekkepers. Aan de kilgoten worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd, hier zorgen we ervoor dat de panlatten bij deze kilgoten niet meer kunnen wegrotten. Daarnaast worden er veiligheidshaken in het dak aangebracht zodat de Monumentenwacht Gelderland het gebouw in de toekomst op een veilige manier kan blijven inspecteren. Al met al draagt dit bij aan het behoud van dit prachtige monument.

Oude Ambacht

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op de traditionele manier, al het loodwerk wordt met de hand in het juiste model gedreven. Echte oude ambacht uitgevoerd met de grootste zorg, kennis en kunde.

Voor de overige bouwkundige werkzaamheden hebben werken wij samen met een restauratie aannemer ingeschakeld voor alle timmerwerken.