Ga naar de inhoud
Nieuws

Kasteel Doorwerth: op naar een duurzame toekomst

11 april 2023
Kasteel Doorwerth: op naar een duurzame toekomst

In de voormalige paardenstallen van Kasteel Doorwerth vind je nu een kasteelcafé. Een geliefde plek voor een hapje en een drankje. En dat in een unieke, middeleeuwse setting. De apparatuur om de ruimtes te verwarmen is echter allesbehalve uit vervlogen tijden. Wij staken onlangs de handen uit de mouwen om het café te voorzien van duurzame verwarming.

Het kasteelcafé werd verwarmd door een gasgestookte luchtverwarmer. Deze was defect en dus aan vervanging toe. Opdrachtgever Geldersch Landschap trok aan de bel en vroeg ons om advies. In dit geval adviseerden wij een warmtepomp. Een duurzame manier om de ruimtes te verwarmen.

Aan het zicht onttrokken

Om het aanzicht van het pand niet te verstoren, besloten wij de warmtepomp op zolder te plaatsen, waarbij de buitenunit ook binnen staat. Door goede ventilatie en luchtzakken te gebruiken, wordt de warme lucht gelijkmatig over de ruimtes verdeeld. Op deze manier zitten bezoekers van het café er ook tijdens de meest koude dagen warmpjes bij!

Meer weten over de mogelijkheden van duurzaam verwarmen van jouw woning of kantoorpand? Neem gerust eens contact op met één van onze specialisten.