Ga naar de inhoud
Nieuws

Stage bij TTB | Lorenzo Stoppelenburg

2 juni 2020
Stage bij TTB | Lorenzo Stoppelenburg

‘Ik heb enorm veel geleerd’

De pas 17-jarige Lorenzo Stoppelenburg wist al op jonge leeftijd dat hij graag met zijn handen wilde werken en het liefst in de installatiebranche. Logischerwijs koos hij na de middelbare school voor de opleiding installatietechniek en nu heeft hij zijn eerste praktijkervaring op zak. Bij TTB kreeg Lorenzo de kans om stage te lopen. En daar leerde hij heel veel, zo vertelt hij.

“Ik zit nu in mijn eerste jaar van de tweejarige opleiding installatietechniek aan het ROC. Op de middelbare school heb ik als keuzevak gekozen voor installatie. Toen heb ik al bij een installateur stage mogen lopen.” Dat was een logische stap als je bedenkt dat Lorenzo de passie voor het installatiewerk met de paplepel kreeg ingegoten. “Mijn opa en vader werken ook als installateur, dus thuis kreeg ik al goed mee wat het werk inhoudt. Net als op de middelbare school. De keuze was dan ook snel gemaakt. Zeker omdat ik veel liever met mijn handen werk dan op school zit”, zegt Lorenzo lachend.

Goede keuze

De keuze om stage te lopen bij TTB was een bewuste. “School zoekt de stageplekken en als leerling kan je dan uit een aantal bedrijven kiezen. Ik wilde graag bij een klein bedrijf stage lopen. Daarom heb ik voor TTB gekozen. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik heb namelijk enorm veel geleerd in deze tien weken.”

Uitdagingen

Op de vraag wat Lorenzo het allerleukste vond aan zijn stage kan hij niet direct een eenduidig antwoord geven. “Ik vond echt alles leuk en helemaal niets was saai. Dat ligt ook zeker aan de collega’s. Ik ben met meerdere collega’s op pad geweest en heb van iedereen kunnen leren. Het mooie is ook dat TTB pelletketels installeert en duurzame technieken toepast. Het lijkt mij gaaf om daar in de toekomst meer mee te gaan werken. Misschien wel bij TTB, dat lijkt me super”, zo besluit Lorenzo.

Ook stage lopen bij TTB? Dat kan! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.