Ga naar de inhoud
Nieuws

Stage bij TTB | Quinten Braun

30 maart 2020
Stage bij TTB | Quinten Braun

De afwisseling is het leukste’

“Ja, heel leuk.” Dat is de eerste reactie wanneer de 17-jarige Quinten Braun gevraagd wordt hoe hij zijn stage bij TTB vond. Quinten zou eerst stage lopen bij een ander bedrijf, maar is ontzettend blij dat het lot anders bepaalde.

Quinten zit in het eerste jaar van de opleiding installatietechniek aan het Aventus in Apeldoorn. Na tien weken in de schoolbanken, mocht hij praktijkervaring opdoen door tien weken stage te lopen. “Ik had eerst een ander bedrijf op het oog, maar daar was geen plek meer. Toen kwam ik TTB tegen en ben ik daarvoor gegaan”, legt Quinten uit.

Bijzondere projecten

En daar heeft hij geen moment spijt van gehad geeft hij aan. “Ik vond het echt heel leuk. Het is met 14 tot 16 man een niet al te groot bedrijf. Daardoor ken je iedereen. Daarnaast werk je aan veel mooie projecten. Zo ben ik mee geweest naar Kasteel Echteld waar een nieuwe pelletinstallatie werd geïnstalleerd en ging ik met een andere collega mee naar Kasteel Hernen. Het is super leuk om te zien hoe zo’n installatie in een kasteel, waar de ruimte vrij beperkt is, gebouwd wordt. Dat is natuurlijk heel anders dan bij een normale installatie in woningen. Daarnaast had ik op school nog niet eerder gehoord over pelletketels”, vertelt Quinten enthousiast.

Keuze

En dan te bedenken dat de keuze voor de opleiding installatietechniek niet vanzelfsprekend was. “Ik vond het heel lastig te bedenken wat ik na de middelbare school wilde gaan doen. Nadat ik wat open dagen had bezocht en bij Aventus tijdens een oriëntatie een wasbak compleet had geïnstalleerd en dat heel mooi vond om te doen, was de keuze gauw gemaakt.”

Veel leren

Tijdens de eerste weken van zijn opleiding pikte hij al veel op tijdens de lessen, maar tijdens zijn periode bij TTB leerde hij tot nu toe het meest. “Doordat het bedrijf niet heel groot is, mag je ook van alles doen. De eerste week was het vooral meekijken, maar al gauw mocht ik ook al zelf dingen proberen te doen. Er zit heel veel variatie in de projecten en juist die afwisseling vind ik mooi. Mijn periode bij TTB heb ik echt heel leuk gevonden en je leert weer heel andere dingen dan op school. Vooral door veel te kijken en dingen te doen. Dat kan bij TTB, daarom is het een fijn bedrijf om voor te werken.”

Ook stage lopen bij TTB? Dat kan! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.