Ga naar de inhoud
Nieuws

TTB stoomt leerlingen klaar voor examen

20 december 2022
TTB stoomt leerlingen klaar voor examen

Jong talent opleiden en kansen bieden voor de toekomst. Bij TTB vinden we dat heel belangrijk. Toen we ons nieuwe kantoor lieten bouwen hebben we daar ook rekening mee gehouden. Zo hebben we een speciaal examenbord hangen waar we leerlingen klaarstomen voor het echte werk.

Ruimte voor technisch talent is er binnen TTB altijd. Zo zijn er net weer twee nieuwe jongens aangenomen die de eerste stappen zetten in de installatiewereld. Jelle Brekelmans, werkvoorbereider bij TTB, legt uit: “We vinden het belangrijk dat leerlingen goed opgeleid worden, daar steken we veel tijd en energie in. De inzet van de leerling mag beloond worden, daarom gaan we echt de verbintenis aan door ze een contract aan te bieden.”

Praktijkvoorbeelden oefenen

Maar, een contract op zak is voor TTB nog niet voldoende, zo blijkt. “Wij willen dat de jongens ook goed worden voorbereid op hun examen. Daarom hebben wij in ons pand een examenbord. Daar kunnen ze praktijkvoorbeelden oefenen. Denk aan een ketel ophangen en storingen opzoeken. Of we vragen ze een bestellijst te maken op basis van een tekening. Het is beter dat ze hier dingen leren, dan dat ze bij de klant staan en wat vergeten. Op het examenbord maken we gebruik van de materialen waarmee we ook dagelijks werken. Zo leiden we ze op de TTB-manier op.”

Nooit uitgeleerd

En wie denk dat de vaste medewerkers het bord ontlopen, die heeft het mis. “Regelmatig bootsen we met een groepje collega’s lastige situaties uit de praktijk na. Er valt uiteindelijk altijd wat te leren”, weet Jelle uit ervaring.

Wil jij ook werken bij een bedrijf waar je volop de kans krijgt jezelf te ontwikkelen? Dan is werken bij TTB misschien wel wat voor jou. Kijk maar eens op onze vacaturepagina. Wie weet zie je jouw perfecte baan er tussen staan.