Ga naar de inhoud

Hörmann, Apeldoorn

Hörmann is een gerenommeerde naam op het gebied van onder andere garagedeuren, (voor)deuren en aandrijvingen. Het bedrijf timmert in Europa flink aan de weg. Niet zo verwonderlijk dat er binnenkort gestart wordt met de bouw van een gloednieuw hoofdkantoor in Apeldoorn. En het mooiste? Na de bouwvak stropen wij onze mouwen op, want TTB is gevraagd om alles op het gebied van het installatiewerk te verzorgen. Een klus die ons op het lijf is geschreven. Lees maar mee!

De afgelopen maanden hebben onze werkvoorbereiders heel wat uurtjes achter de computer doorgebracht en gewerkt aan tekeningen. Dat deden ze ook al voordat ze de daadwerkelijke opdracht binnen hadden. Jelle Brekelmans, werkvoorbereider bij TTB, vertelt: “Bij zo’n groot project komt veel kijken. Dus het is extra leuk om dan ook de opdracht te krijgen. Nadat we akkoord kregen op de opdracht zijn we het aangedragen plan gaan controleren en optimaliseren. Daarnaast hebben we berekeningen gemaakt. Het aandragen van oplossingen en het vertrouwen in ons bouwteam hebben er zeker aan bijgedragen dat we de opdracht gekregen hebben.”

Duitse normeringen

Doordat het een Duits bedrijf is, kwam er bij het tekenen nog meer kijken dan anders. “De data-installaties moesten gemaakt worden volgens de Duitse normeringen, net als de camera’s en toegangscontrole. Het bestek was in het Duits dus dat was ons uitgangspunt. Een mooie uitdaging.”

Het complete plaatje

Maar wat gaan we nu precies voor Hörmann Nederland doen? We bundelen onze krachten door het installeren van warmtepompen die zowel koelen als verwarmen. Maar ook de beveiliging, toegangscontrole, het (kracht)installatiewerk, verlichting, aanleg van meterkasten en sanitair ligt in onze handen. Vanuit TTB zijn wij op het gebied van al deze installatiewerkzaamheden het vaste aanspreekpunt voor de klant. Korte lijnen en duidelijke afspraken, net zo handig toch?

Benieuwd naar de vorderingen van dit project? Houd onze kanalen in de gaten, we plaatsen regelmatig een update.