Ga naar de inhoud
Nieuws

1 januari? Wij hebben het energielabel al in huis!

21 juli 2022
1 januari? Wij hebben het energielabel al in huis!

Vanaf 1 januari volgend jaar moeten kantoorpanden verplicht minimaal energielabel C hebben. Een goede ontwikkeling, maar wel een waar TTB zelf graag snel op inspringt. Wij hebben het energielabel dan ook al in huis. Of eigenlijk op kantoor, waar hij sinds kort ook aan de muur hangt.

En we hebben niet energielabel C, maar A+++. Want zoals we in ons eerdere blog over het straks verplichte energielabel al schreven: “Je kan uiteraard netjes aan de verplichtingen voldoen en zorgen voor energielabel C, maar ons advies is: als je dan tóch aanpassingen doet, overweeg dan gelijk voor energielabel A te gaan.”

Duurzaam pand

Ons pand aan Gladsaxe 38 is van alle gemakken voorzien en is heel erg duurzaam ingericht en aangepast. Zo koelen en verwarmen we energievriendelijk de warme buitenlucht eerst naar 19 graden voordat die ons pand inkomt. Verwarmen doen we met een pelletketel (mét fijnstoffilter). En is de inbraakbeveiliging ingeschakeld, dan dimt automatisch de verlichting. Daarnaast doen we ook aan warmteterugwinning via de grond. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit blog.

Energielabel A+++

Al met al zijn het allemaal maatregelen die ertoe hebben geleid dat ons kantoorpand energielabel A+++ heeft. Dit sluit aan bij de zogeheten Trias Energetica: het beperken van energiegebruik, het zoveel mogelijk gebruiken van hernieuwbare energie en (zo nodig) het efficiënt benutten van fossiele energie.

Wil jij ook voorbereid zijn op de maatregelen die vanaf volgend jaar ingaan? Wij helpen je daarmee graag. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Bron afbeelding: RVO