Ga naar de inhoud
Nieuws

De gezichten achter | Arno van Welie

24 januari 2023
De gezichten achter | Arno van Welie

‘Houd je van afwisseling? Dan zit je bij TTB goed’

Als je als 27-jarige al bijna twaalf jaar in het monteursvak zit, dan kun je wel zeggen dat daar je hart ligt. Dat geldt zeker voor leidinggevend monteur Arno van Welie. Sinds twee jaar werkt hij bij TTB en ook hier is hij nog lang niet uitgekeken, zo laat hij weten. Benieuwd naar Arno’s drijfveren? Je leest het hier!

“Ik ben begonnen met een BBL-opleiding, waarbij ik vier dagen in de week werkte en één dag naar school ging. Ik ben dus in die periode direct aan het werk gegaan. Ik werkte voor een bedrijf met zo’n vier- a vijfhonderd medewerkers. Bij TTB is dat wel anders, maar juist dát is het leuke”, laat Arno weten.

Aanpakker

De ervaren monteur wist al vroeg dat hij zijn handen uit de mouwen wilde steken. “Met mijn handen werken en lekker bezig zijn vind ik het allerleukste. Dat wist ik al vroeg. Ik ben opgegroeid op een hobby-boerderij. Als ik op zaterdag moest voetballen had ik er al drie uur op zitten om thuis mee te helpen. We zijn echte aanpakkers, die niet stil kunnen zitten.” Op school werd zijn interesse voor het installatievak aangewakkerd. “Op school kregen we keuzevakken om te ontdekken wat bij je past. Ik twijfelde tussen houtbewerking of de elektra-kant”, vertelt Arno, die uiteindelijk voor het installatievak koos.

Waarom niet?

Bij TTB voelde de monteur zich direct helemaal thuis. “Ik kende TTB nog niet. Ik werd – door een oud-klasgenoot die hier werkt – benaderd met de vraag of ik bij TTB wilde werken. Ik ben op gesprek gegaan. Het werk en het bedrijf sprak mij direct aan. Over het algemeen was ik wat terughoudend om van baan te veranderen. Als je al zolang ergens werkt is het een grote stap om weg te gaan, maar bij TTB voelde het direct veilig en goed. Dus waarom zou je het dan niet doen?”

Ons kent ons

En hoewel Arno jarenlang werk deed binnen een groot bedrijf, is juist het kleinschalige en de saamhorigheid wat hem zo aanspreekt binnen TTB. “Iedereen kent elkaar hier. Je weet wat iedereen doet en waar ze zich mee bezighouden. We zijn een jonge groep, zeker in de buitendienst. Doordat het zo’n compacte club is weet je ook wat je aan elkaar hebt. Er heerst een gemoedelijke sfeer en we ondernemen vaak leuke dingen samen. Daarnaast stimuleren ze – ondanks dat het een vrij klein bedrijf is – persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn hier de eersten die iemand de mogelijkheid biedt om verder te leren.”

Gave projecten

Ook het werk zelf zorgt voor de nodige afwisseling, zo laat Arno weten. “De ene dag sta je op een grote bouw, de andere dag heb je meerdere klussen tussendoor en help je bijvoorbeeld een loodgieter bij leidingwerk of het installeren van een aircosysteem. We springen bij het aanleggen van waterondersteunende installaties bij, werken aan zonnepalen en warmtepompen of assisteren bij het aanleggen van vloerverwarmingen en airco’s. Je krijgt er allemaal mee te maken. Daarnaast werken we veel voor het Geldersch Landschap. Dan ben je bijvoorbeeld midden in een bos op het dak van een kasteel aan het werk.  Of zoals laatst, toen ik de monteurs – die in Eemshaven aan de terminal voor de Holland Norway Lines werken – heb ondersteund en geassisteerd waar nodig. Als je van afwisseling houdt, dan zit je bij TTB goed. We werken veel met verduurzaming. De ontwikkelingen op dat gebied staan niet stil. Als deze nieuwe ontwikkelingen passen bij TTB, en er komt een bijzondere klus voorbij, dan pakken ze die kans met beide handen aan. Dat is mooi om te zien. Ik zit dan ook helemaal op mijn plek.”

Ben jij na het lezen van Arno’s verhaal enthousiast geworden? Goed nieuws! We zijn op zoek naar een zelfstandig E-monteur. Lees gauw verder en wie weet ben jij binnenkort wel de directe collega van Arno.