Ga naar de inhoud
Nieuws

Jan Velthuis 12,5 jaar in dienst bij TTB

20 januari 2022
Jan Velthuis 12,5 jaar in dienst bij TTB

Jan Velthuis was in december maar liefst 12,5 jaar in dienst. Een mooie mijlpaal, terwijl het eigenlijk niet vanzelfsprekend was dat Jan er zo lang zou zitten. Hoe dát komt, legt onze magazijnmedewerker en manusje-van-alles graag zelf uit.

De dag dat Jan 12,5 jaar in dienst was, was voor hem eigenlijk een dag zoals alle andere. Hij stond op, at zijn ontbijt en ging met goede zin naar kantoor. En daar viel hem gelijk al wat op: er stonden wel heel veel auto’s op de parkeerplaats. En dat terwijl hij normaal gesproken de eerste is en de deuren opendoet.

“Ik was even verbaasd. Was ik soms te laat? Nee, dat kan niet, ik was op tijd”, zo blikt Jan terug. “En toen ik naar binnen ging viel het kwartje. De boel was mooi versierd en iedereen was er om met mij mijn jubileum te vieren.”

Rondtoerend als Sinterklaas

Daar moest Jan echter nog wel wat voor doen. Hij werd in een sinterklaas-kostuum gehesen en mocht met de bedrijfsbus langs een aantal relaties rijden. Daar bracht hij een kleine attentie langs, zodat ze wat lekkers hadden voor het sinterklaasfeest. “Onze relaties vonden het hartstikke mooi dat ik met een volle baard en in een mantel langskwam. Veel mensen wilden met mij op de foto. We hebben goed gelachen!”

Daarnaast kreeg Jan van directeur Leon een fraaie reischeque in zijn handen gedrukt. Natuurlijk is het nu nog even wachten met alle corona-maatregelen voordat er een leuk reisje gepland kan worden, maar Jan kijkt ernaar uit om de cheque te verzilveren. “Leon zei al gelijk tegen mij: het maakt niet uit of het nog twee jaar duurt voordat je ‘m inzet, maar je hebt ‘m verdiend! Als alles weer een beetje rustig is, wil ik graag naar Spanje, lekker de zon opzoeken.”

Dichter bij huis werken

Jan begon in 2009 als loodgieter bij TTB. Hij kwam bij TTB in Apeldoorn terecht, nadat hij altijd een eind weg van huis had gewerkt, waaronder in Veldhoven. “Daar had ik geen zin meer in, dus ging ik kijken naar iets in de buurt. Ik woon zelf in Beekbergen, dus werken bij een totaalinstallateur in Apeldoorn is dan ideaal! Nu ben ik binnen tien minuten op kantoor.”

Wat Jan zo aanspreekt aan werken bij TTB is dat het zo’n “mooi, jong team” is. “Ik heb het hier gewoon goed naar mijn zin. Het is fijn werken met dit team en je kan altijd je verhaal kwijt.” Dat Jan nog steeds bij TTB actief is, is misschien niet zo vanzelfsprekend als je kijkt naar de situatie enkele jaren geleden…

“Van loodgieter naar werken in het magazijn, Leon liet mij niet vallen”

Hij werkte al zo’n negen à tien jaar als loodgieter, toen hij last kreeg van reuma. “Ik heb toen twee jaar in de ziektewet gezeten. Daarna kijk je toch uit naar ander werk, want ik kon het goed begrijpen als Leon niet meer met mij verder wilde. Maar hij zei: niks daarvan, je blijft hier bij ons.”

“Nu werk ik in het magazijn. Ik leg de materialen klaar voor de jongens en ben ook verantwoordelijk voor het bestellen en retourneren van de spullen. Ook houd ik me soms bezig met het onderhoud van ons pand en doe ik af en toe nog een klusje buiten de deur. Het is leuk, afwisselend werk en het is sowieso top dat ik mijn collega’s van voor mijn afwezigheid nog steeds kan zien. Ik blijf hier zeker weten tot aan mijn pensioen, ik wil niet weg!”

Ook werken bij TTB?

Wil jij net als onze jubilerende Jan werken bij een jong en gemotiveerd team en zie jij het ook wel zitten om over 12,5 jaar als Sinterklaas rond te toeren? Kijk dan op onze werken-bij pagina of er een vacature voor jou bij zit. Wie weet zien we je binnenkort!