Ga naar de inhoud
Nieuws

TTB denkt in mogelijkheden voor klanten én medewerkers

8 juni 2022
TTB denkt in mogelijkheden voor klanten én medewerkers

Al eerder was Quinten aan het woord over zijn werk bij TTB. Destijds liep hij nog stage voor zijn opleiding installatietechniek. Want deze jonge techneut wilde graag de handen uit de mouwen steken als installatiemonteur. Toch verliep zijn nog prille loopbaan anders dan gepland. Zo zien we Quinten niet meer dagelijks op de locaties waar onze projecten plaatsvinden, maar zit hij vaker achter de computer op ons kantoor in Apeldoorn. Dat vraagt om uitleg.

Met een lach op zijn gezicht komt Quinten aanlopen wanneer we hem spreken. Hij lijkt zijn plek op kantoor helemaal gevonden te hebben, ondanks dat het zijn eerste week is in zijn nieuwe functie als tekenaar en werkvoorbereider. “Klopt, ik heb een nieuwe baan. Ik wilde altijd heel graag installatiemonteur worden en vond dat werk ook super leuk om te doen, maar lichamelijk hield ik het niet goed vol. Ik heb scoliose en kreeg ’s avonds steeds meer last van mijn rug”, blikt Quinten terug.

Functie gecreëerd

Het leek er even op dat Quinten vanwege zijn lichamelijk klachten op zoek moest naar ander werk, maar TTB zou TTB niet zijn als daar een mooie oplossing voor werd bedacht. “Ik heb een gesprek gehad met Leon (directeur TTB, red.) en samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Er is echt een functie voor mij gecreëerd. Een super mooie kans”, vertelt de jonge werknemer enthousiast.

Kennis delen

“Het is wel even wennen hoor, hele dagen op kantoor, maar dat gaat helemaal goed komen. Eén keer in de week ga ik naar school zodat ik bijvoorbeeld ook leer calculeren. Maar ik merk echt dat je het meeste toch wel op de werkvloer leert. Mijn collega’s hebben heel veel kennis in huis. Superfijn dat ik zoveel van ze kan leren. De eerste dagen heb ik vooral meegekeken. En nu ben ik ook al wat oefenopdrachten aan het doen. Het tekenen heb ik nog niet helemaal onder de knie, maar dat gaat al wel wat makkelijker dan eerst. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin en vind het mooi dat TTB zo meedenkt”, besluit Quinten enthousiast.

Wil jij ook werken in een bedrijf waar je écht onderdeel bent van een team en waarin het aandeel van iedereen even belangrijk is? Bij een werkgever die naast zijn werknemers staat en waar je elke dag werkt aan de mooiste projecten? Bekijk dan gauw onze vacatures.