Ga naar de inhoud

Holland Norway Lines

Wij van TTB zijn trots om te melden dat we vanaf het begin betrokken zijn bij de realisatie van de Holland Norway Lines; de cruiseverbinding tussen Eemshaven en Kristiansand. Wij ontwerpen hiervoor de gehele installatie en voeren die ook uit. Lees snel verder hoe alomvattend dit mooie project gaat zijn de komende jaren!

Stel je voor: je rijdt in de middag met je auto de imposante ferry de Romantika in Groningen (Eemshaven) op, en geniet de rest van de dag van een bezoekje aan de sauna, het shoppen in een winkelcentrum, een drankje doen aan de bar en dansen in de nachtclub. ‘s Avonds trek je je moe maar voldaan terug in je privéhut, de volgende ochtend geniet je nog even van een lekker ontbijt en voor je het weet sta je rond 9 uur in het prachtige en indrukwekkende Noorwegen!

Eerste ferry tussen Nederland en Noorwegen

Vanaf april 2022 is dit mogelijk door de eerste cruiseferry-verbinding die tussen Nederland en Noorwegen opgezet is. Wij zijn de komende periode nauw betrokken bij deze Holland Norway Lines. Als totaalinstallateur is TTB verantwoordelijk voor alle installatie-onderdelen. We maken dus niet alleen het lichtplan en regelen de programmering daarvan, we houden ons ook bezig met de verwarming en beveiliging van alle ruimtes. Je snapt: daar zijn we wel even mee bezig!

Tijdelijk paviljoen vol installaties

De eerste boot is inmiddels uitgevaren. Een mijlpaal waarvoor natuurlijk wel eerst een terminal gebouwd moest worden. Die was op de dag van de eerste vaart nog niet klaar. Daarom is er gekozen om een tijdelijk paviljoen in te richten dat de komende twee à drie jaar blijft staan.

In dit tijdelijke paviljoen wordt een technische installatie gerealiseerd bestaande uit: brandmeldsystemen, (camera) beveiliging en toegangscontrole. Deze installaties worden bij elkaar gebracht in het overkoepelende systeem NOX. Dit systeem houdt alles in de gaten op het gebied van alarmen, openingen van deuren en storingen. We leggen dit systeem aan in samenwerking met ARAS. Om alles uit deze slimme tool te halen hebben onze medewerkers een cursus gevolgd om het systeem te kunnen installeren en te programmeren. Zo laten we écht niets aan het toeval over.

TTB focust op duurzaam, ook in de haven

Bij TTB zijn we constant bezig met duurzame en innovatieve oplossingen. Bij de realisatie van Holland Norway Lines is dat niet anders. Hiervoor zetten wij onder meer in op een walstroomaansluiting. We borduren hierbij voort op de ontwikkeling van de eerste walstroomaansluiting die Stenaline in samenwerking met de haven van Rotterdam realiseerden in 2012.

Door walstroom toe te passen kunnen we de uitstoot van CO², stikstof en fijnstof flink verminderen! De ferry kan namelijk op deze manier de generatoren, die aan boord worden gebruikt voor het opwekken van stroom, uitzetten zo lang het schip afgemeerd ligt aan de kade in Eemshaven. We gaan ook proberen of we warmte kunnen opwekken via zeewater, daarover hopelijk later meer!

Eerst het paviljoen, dan de rest

Zoals je merkt is er een hoop werk aan de winkel en zijn we de komende jaren veelvuldig in het Noorden van het land te vinden. Een uitdaging waar ons hart sneller van gaat kloppen. En natuurlijk houden we jou op deze pagina en via social media graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.