Ga naar de inhoud

Technieken in ons nieuwe pand

Uw partner in duurzame techniek, zo luidt het motto van TTB. Directeur Leon Brekelmans laat ons in deze blog kennismaken met de technieken in het nieuwe pand van TTB. “Ons pand is duurzaam en voorzien van de nieuwste technieken. De installaties in ons pand geven 0 op de meter!” Benieuwd om welke technieken het gaat? Dat lees je hier! 

Warme zomerdagen? Geen probleem!

In de warme zomerdagen is het natuurlijk belangrijk dat het lekker koel blijft, zodat onze medewerkers in een optimaal klimaat hun werk kunnen doen. Uiteraard hebben wij daar een oplossing voor:  “Wij koelen en verwarmen op een zeer milieu- en energievriendelijke manier. Met niet meer dan 200W zorgden wij ook in de meest warme zomerperiodes ervoor dat de buitenlucht gekoeld werd naar 19 graden voordat het ons pand inblies. Dat is maar liefst een reductie van 15 graden op de warmste dagen. De zomers brengen wij dan ook altijd lekker koel door.”

Warmteterugwinning via de grond

Om deze reductie te bewerkstelligen maken wij naast airo’s gebruik van warmteterugwinning via de grond. Via deze techniek zetten we, de constante temperatuur van 10 à 15 graden die de bodem op circa drie meter diepte heeft, slim in. Een efficiënte manier dus om gebruik te maken van deze koele temperatuur. Benieuwd hoe deze manier van koelen in z’n werk gaat? We schreven er een blog over.

Pelletketel

“In de winter verwarmen wij met een pelletketel. Deze condenserende ketel van Fröling heeft een winst van 102%. Fijnstof is op dit moment nogal in opspraak, daarom hebben we een filter voor deze fijnstof in de ketel gebouwd. De uitstoot van het fijnstof wordt hiermee vrijwel gereduceerd naar 0.” Een slimme oplossing om het lekker warm te houden tijdens de koude winterdagen!

Maar dat is niet alles. Ook hebben we een warmtepomp geïnstalleerd. Voor het maximale rendement maken we gebruik van een energiemanagementsysteem, waarbij het systeem het energieverbruik beheert en monitort. Op deze manier stuur je de opgewekte energie. Zo zetten wij onze energieopbrengst efficiënt in.

Veiligheid en verlichting

Het energiemanagementsysteem is ook gekoppeld aan de installaties voor de verlichting en beveiligingscamera’s- en systemen. “De verlichting dimt automatisch bij het inschakelen van de inbraakbeveiliging.  Alle verlichting is voorzien van het DALI-protocol, dit betekent dat we iedere armatuur desgewenst kunnen laten schakelen of dimmen. Het mooie van dit systeem is dat dit geheel vrij programmeerbaar is. Bovengenoemde installaties zijn te bedienen via een speciale app voor de smartphone of tablet en dus ook gekoppeld aan het energiemanagementsysteem. Zo kunnen we via het netwerk alles monitoren”, vertelt Leon enthousiast.

Benieuwd hoe we jouw pand zo energiezuinig en duurzaam mogelijk kunnen optimaliseren? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.